Andivele și beneficiile lor

Salată amăruie, originară din zona mediteraneană, andivele sunt binecunoscute pentru proprietățile lor încă din Antichitate, de pe vremea romanilor, grecilor sau egiptenilor antici.

În compoziția andivelor se regăsește apa, în proporție de 95%, vitamine (A, C, B1, B2, B9, E, K), minerale (fier, seleniu, zinc, calciu, fosfor, sodiu, potasiu, mangan), betacaroten, glucoză, glucide, protide, lipide, antioxidanți și fibre, 100 g de frunze având doar 17 calorii.

Între efectele pe care o salată de andive le are asupra organismului amintim:

  • are efect tonic digestiv;
  • are efect diuretic, laxativ, calmant, sedativ, depurativ, remineralizant, tonic;
  • stimulează secreția de bilă;
  • adjuvant în combaterea paraziților intestinali;
  • ajută în combaterea anorexiei;
  • benefic în caz de litiază biliară;
  • atenuează efectele stresului;
  • întârzâie procesele îmbătrânirii;
  • reduce riscul apariției cancerului
  • reduce riscul instalării bolilor degenerative;
  • reglează tonusul musculaturii;

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s