Potasiul – importanță și surse

Potasiul este un element important pentru sănătatea organismului și vital pentru buna funcționare a inimii, deoarece acesta influențează în mod direct capacitatea mușchilor de a se contracta.

Pe lângă modul în care influențează inima, potasiul este, de asemenea, responsabil pentru reglarea tensiunii arteriale, prevenirea afecțiunilor renale, reglarea metabolismului, a nivelului de hidratare al organismului, previne stresul, anxietatea, infarctul, echilibrează sistemul nervos, îmbunătățește memoria, reduce crampele musculare.

Astfel, pentru a vă asigura un consum zilnic optim, ceea ce reprezintă 4700 mg potasiu, vă recomandăm următoarele alimente:

  • pepenele galben – 358 mg pe porție;
  • papaya – 364 mg pe porție;
  • sosul de roșii – 800 mg pe porție;
  • lintea – 731 mg pe porție;
  • fasolea albă – 561 mg/100 g;
  • legumele cu frunze verzi – spanacul, varza kale, varza alba etc. – 558 mg/100 g;
  • cartofii copți – 535 mg/100 g;
  • fructele uscate – caisele, piersicile, prunele, stafidele – 1162 mg/100 g;
  • dovleacul copt – 437 mg/100 g;

Continuarea, aici,

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s